REdu Kick-Off 2020 (05.10.2020)

Mandag den 5.oktober ble det avhold Kick-Off med REdu i regi av Energiforeningen.

Foredraget ble åpnet av en kort introduksjon av dagens program av Energiforeningens leder, Håkon Bakken Gjørva. Videre fikk deltagerne av foredraget en flott introduksjon av konseptet REdu, og en bedriftspresentasjon av Avfall Norge. Her ble vi introdusert til utviklingen avfallsbransjen har opplevd de siste årene, hvilke problemer og muligheter dette har medført, samt hvordan Avfall Norge har håndtert dette. Etter dette var det et flott gjesteinnlegg av NMBU-student Emil Skaar, som er grunnlegger av selskapet «Sensorita». Han fortalte hvordan han hadde fått sin interesse for avfallsbransjen igjennom REdu i 2016, og introduserte oss til sensorsystemet hans firma utvikler for mer nøyaktig måling av fulle avfallsbeholdere.

Etter Emil sitt foredrag var det en matpause, med korona-vennlig servering. Ernes Cereku fulgte opp med et nytt gjesteinnlegg, hvor han introduserte oss til sitt prosjekt som han jobber med igjennom Norsk Gjenvinning. Prosjektet handlet om å finne en løsning for å fange avfall, før det ankommer Oslofjorden. Vi ble forklart hvordan hans løsning på problemet fungerte, både teoretisk og i praksis. Han fortalte også hvordan han og to andre studenter vant REdu’s ideaton i 2019, og hvordan dette førte han videre til Norsk Gjenvinning.

Etter innleggene ble deltagerne av seminaret engasjert i gruppearbeid, hvor vi ble introdusert til noen av utfordringene til avfallsbransjen. Gruppene ble så utfordret til å finne potensielle løsninger på problemene. Det hele ble avsluttet med felles gjennomgang av løsningene gruppene hadde kommet med, samt litt felles idemyldring.

Energiforeningen takker REdu for et flott foredrag, og alle sine medlemmer for et flott oppmøte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s